aankoopkeuring auto importeren Duitsland

Na vier opeenvolgende jaren van explosieve stijgingen is de import van occasions in 2018 opnieuw flink toegenomen. Dit betekent dat steeds meer mensen van de financiële en andere voordelen van auto-import uit met name Duitsland profiteren.
Al vijf jaar zet de auto-import record na record in de boeken. VWE Automotive uit Heerhugowaard, dat de landelijke cijfers bijhoudt, heeft bekend gemaakt dat de groei in 2018 14,1% heeft bedragen. Dat percentage is vergeleken met de voorgaande jaren weliswaar iets afgezwakt, maar gezien de enorme groei van de vier jaren daarvoor (ieder jaar rond de 25%) nog steeds opmerkelijk. Het aantal geïmporteerde occasions heeft in 2018 voor het eerst de grens van 200.000 exemplaren doorbroken. Maar liefst 226.717 gebruikte auto's vonden hun weg naar ons land.

 

Duitsland #1

Duitsland (58%) en België (18%) blijven veruit de meest populaire importlanden. De top 5 bestaat verder uit Spanje (5%), Frankrijk (4%) en Zweden (3%). Hoewel het nog om kleine aantallen gaat is de import vanuit Kroatië in 2018 verachtvoudigd.

 

Rolls Royce grote stijger

De meest opvallende stijger onder de merken is Rolls Royce. De import van occasions van het Britse luxemerk steeg afgelopen jaar met 67% naar 60 exemplaren. Andere grote stijgers waren Lexus (+55%), Mazda (42%) en Seat (36%).

 

Meer SUV's geïmporteerd

Massaproducten als de Volkswagens Golf en Polo (beiden + 12%) voeren opnieuw de lijst van populaire importmodellen aan. Daarna volgen twee sterke stijgers, de Renault Captur (+67,2%) en de Nissan Qashqai (+46,3%). De komst van deze twee modellen markeert een trend. Naar autosoort is de import van SUV's enorm toegenomen. Enkele voorbeelden van sterk in importpercentage toegenomen modellen zijn de Renault Kadjar (91%), de VW Tiguan (67%) en de Opel Mokka (66%).

 

Niet ongezien importeren

Auto Import Trading uit Nijkerk richt zich met zijn service vooral op de middenklasse (BMW 3-serie, Audi Q3, Mercedes C-klasse) en daarboven. Hoe kostbaarder de auto, des te meer voordeel valt er bij auto-import te behalen. De extra service die Auto Import Trading als compact bedrijf biedt, komt juist bij duurdere auto's van pas. Dealers importeren goedkopere compacte auto's met trailers tegelijk, maar met meer kostbare auto's verdient het aanbeveling om met een aankoopkeuring te importeren.

 

Duitsland: veel meer keuze

De import van voornoemde merken en bijvoorbeeld Porsche, Volvo en Jaguar uit Duitsland verdient aanbeveling. De grootste automarkt van Europa (zes keer zo groot als de Nederlandse) biedt niet alleen veruit de meeste keuze uit jonge occasions, maar auto's zijn er af-fabriek ook rijker uitgerust en de meeste staan, vooral uit de hogere segmenten, thuis in een garage. Bovendien is de fabrieksgarantie pan-Europees overdraagbaar, dus een Nederlandse koper van een Duitse occasion geniet dezelfde zekerheden als iemand die een veel duurdere auto in Nederland koopt.