Om de voordelen van het importeren van een auto te kunnen genieten hoef je niet per se te kopen. Leasen behoort ook tot de mogelijkheden, maar regelgeving vanuit de maatschappijen bemoeilijkt dit traject waardoor het onontgonnen terrein is. Auto Import Trading biedt echter een oplossing in de vorm van voorfinancieren.“Weinigen weten dat het leasen van een importauto ook mogelijk is, maar waarschijnlijk is dat zo onbekend, omdat daarbij een moeilijkheid ontstaat”, vertelt Peter-Hugo de Groot van Auto Import Trading uit Nijkerk. “Leasemaatschappijen stellen het geld voor een auto pas ter beschikking als deze een Nederlands kenteken heeft. Er is dus een periode te overbruggen tussen de aankoop in bijvoorbeeld Duitsland en ontvangst van het Nederlands kenteken. Hiertussen zitten het transport naar de Nederland, de tijdelijke opslag in ons beveiligde pand en de gang naar de RDW voor de keuring en het afdragen van de bpm.”


Importauto

De Nijkerkse importeur kreeg uit de markt wel eens vragen van mensen die graag een importauto wilden rijden, maar die tegen bovenstaand probleem aanliepen. De Groot: “Speciaal voor deze groep klanten hebben wij een financieringsvorm, een zogeheten voorfinanciering, ontwikkeld om de periode tussen aankoop in Duitsland en ontvangst van het kenteken te overbruggen. Dit is een unieke oplossing die andere importeurs van jong gebruikte auto's niet bieden. We hebben er dan ook heel wat klanten een plezier mee gedaan.”

De voorfinanciering

Om tot voorfinancieren over te gaan verlangt Auto Import Trading een aanbetaling van 10% van de verkoopprijs in het buitenland met een minimum van 5.000 euro. Deze borg wordt later uiteraard met de klant verrekend. Het financieringstarief tot 50% van het totaalbedrag bedraagt 1,5%. Als meer dan 50% moet worden voorgefinancierd bedraagt de commissie 2%. Op deze manier maakt Auto Import Trading het ook voor mensen die het gemak van een leaseauto willen, mogelijk om de voordelen van auto-import te ervaren.

Ook deze auto is door Auto Import Trading voorgefinancierd en rijdt nu als leaseauto op de Nederlandse wegen.