Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te importeren uit Duitsland. Dit is namelijk voordeliger, ondanks dat er kosten mee gepaard gaan. Het is zelfs mogelijk om het importeren zelf te regelen. De meeste mensen kiezen hier echter niet voor omdat het een tijdrovend en complex proces is.Import-autos.nl is al ruim 10 jaar gespecialiseerd in het importeren van Duitse auto's waardoor wij dit proces extra voordelig en extra snel voor u kunnen uitvoeren.

 

Is het goedkoper om een auto uit Duitsland te kopen?

Ondanks de importkosten en belasting is het vaak alsnog een stuk voordeliger om een auto uit Duitsland te importeren. Een tweedehands auto in Duitsland kopen is over het algemeen een stuk goedkoper in vergelijking met andere Europese markten. Een verklaring zou kunnen zijn dat Duitsers veel vaker een nieuwe auto kopen. Lease auto’s worden bij onze oosterburen ook sneller afgeschreven. Maar de voornaamste reden is waarschijnlijk de omvang van de markt. Duitse autobedrijven kunnen veel groter inkopen, hebben een grotere afzetmarkt en kunnen daardoor lagere prijzen hanteren.

 

Auto gevonden? Dan is het verstandig om hierop te letten:

- Is de auto die u wil kopen echt goedkoper in Duitsland?
- Bent u inclusief de importkosten en belastingen nog steeds voordeliger uit?
- Koop ik bij een betrouwbare verkoper? Kies bij voorkeur voor een merkdealer.

 

Hoe importeer je een auto van Duitsland naar Nederland?

Het lijkt misschien vreemd om door een heel import traject te moeten als u een auto uit Duitsland wil importeren. Vooral omdat u de meeste goederen uit Europa vaak zonder al te veel moeite kunt importeren. Het is echter noodzakelijk om iedere auto - die voor het eerst in Nederland op de markt komt - te registreren. Hierbij moet ook belasting in de vorm van BPM afgedragen worden. Er zijn een aantal stappen die u moet doorlopen als u een auto uit Duitsland wil importeren. De belangrijkste zijn:

 

- Een auto vinden. Kijk op de grote Duitse autosites zoals Mobile.de
- Doe een aangifte voor invoerrechten en/of BTW. 
- Laat uw auto of motor goedkeuren voor invoer door de RDW. 
- Doe een aangifte voor BPM. 
- Regel de Autokeuring (APK) in Nederland.
- Vraag een Nederlands kenteken aan en laat kentekenplaten maken.

 

Heeft u geen tijd om het zelf te doen of laat u het liever over aan een professional? Kies voor onze importservice en volg ons volledige stappenplan.

 

Hoe lang duurt het om een auto uit Duitsland te halen?

Gemiddeld duurt het 2-3 weken voordat de auto in Nederland is. Maar dit kan meer of minder zijn afhankelijk van uw specifieke wensen. Omdat wij directe contacten hebben met Duitse autosites zoals Mobile.de zijn we in staat dit proces te versnellen indien nodig.

 

Importeren via een gespecialiseerd bedrijf 

Heeft u een mooie auto in Duitsland op het oog? Een auto die een stuk goedkoper is dan in Nederland? Dan is het interessant om onze importservice in te schakelen. Bij onze importservice kunt ervoor kiezen om een deel zelf te doen of het gehele traject aan onze experts over te laten. In tegenstelling tot andere auto import bedrijven rijden wij daadwerkelijk zelf naar Duitsland om een volledige aankoopkeuring uit te voeren. Zodat u er zeker van bent dat u een goede auto importeert. Om aan te tonen dat wij zeker zijn van onze zaak, bieden wij een niet goed, geld terug garantie. Heeft u nog twijfels of vragen? Neem gerust contact op en we helpen u graag op weg.