Een Duitse auto importeren is niet moeilijk, zeker niet als u de hulp via Import-autos.nl inschakelt. Er zijn echter wel een paar belangrijke punten om op te letten. Het is belangrijk om alleen te kopen bij een erkend bedrijf in Duitsland om meer zekerheid te hebben dat u een goede auto importeert. Daarnaast is het belangrijk om alle kosten op een rijtje te zetten voordat u besluit een auto te importeren, we hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

 

Waarom een Duitse auto importeren?

Voor Nederlanders is het zeer voordelig om een auto uit Duitsland aan te schaffen. Ondanks de kosten die gemoeid gaan met het importeren valt de totaalprijs toch vaak lager uit wanneer men een Duitse auto vergelijkt met een Nederlandse. Dat komt simpelweg omdat er in Duitsland veel meer auto’s op de markt zijn en de belastingen lager liggen. Vooral voor auto’s boven de € 5000 kan het lonen om eens in Duitsland rond te kijken. Bovendien staan Duitse auto’s bekend als zeer betrouwbaar. Veel auto’s die vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd worden zijn ex lease auto’s en andere bedrijfswagens die goed zijn onderhouden.

 

duitse uit importeren tips

 

De belangrijkste Duitse autosites

Het is aanbevolen om alleen zaken te doen met Duitse autobedrijven. Uiteraard kunt u ook een goede Duitse auto importeren door gewoon een auto van een particulier te kopen in Duitsland. Maar dan heeft u minder zekerheid dan wanneer u bij een erkende dealer of een betrouwbaar autobedrijf een auto aanschaft. Wanneer u koopt bij een erkend bedrijf dan kunt u er ook vanuit gaan dat de auto is gecontroleerd en voldoet aan alle eisen.

 

De belangrijkste Duitse autosites zijn:

 • Mobile.de

 • Autoscout.de

 

En dan zijn er nog wat kleinere sites zoals:

 • Autobild.de 

 • Gebrauchtwagen.de

 

Hier moet u op letten bij Duitse auto’s importeren:

Het kopen van een nieuwe of gebruikte auto in Duitsland is een uitdaging op het eerste oog, maar er is genoeg hulp - als u weet waar u moet zoeken.

 

Het kopen van een auto in Duitsland kan zowel spannend als ontmoedigend zijn. Het is spannend omdat er een groot aantal auto’s is om uit te kiezen. Het kan ontmoedigend zijn omdat de autoprijzen inclusief alle importkosten vaak tegenvallen en de hele zaak in een vreemde taal moet worden afgehandeld. Maar wees gerust. Het is niet veel moeilijker dan een auto kopen in Nederland en wij helpen u graag.

 

Of u een nieuwe of tweedehands auto koopt, hangt af van uw omstandigheden. Hoe lang blijft u hier? Hoeveel geld wilt u uitgeven? Hoeveel kilometers rijdt u? Wat voor soort ritten maakt u (meer snelweg dan stadsritten)?

 

Als u een auto op het oog heeft is het belangrijk om de onderhoudshistorie op te vragen. Wanneer is er voor het laatst groot onderhoud gepleegd en zijn er grote kosten op komst? Zorg dat u alles weet over de auto en laat er desnoods iemand met verstand van auto’s naar kijken.

 

De stappen en het kostenplaatje op een rijtje zetten

Als u zelf aan de slag gaat met het importeren van een auto kan het behoorlijk veel werk zijn. Het is belangrijk om het totale proces te verdelen in verschillende onderdelen. Dan ziet u dat het eigenlijk wel meevalt wat er moet gebeuren, het is echter wel een hoop papierwerk. Bekijk voor de zekerheid eens ons complete stappenplan. Houd er rekening mee dat u naast de aankoop van de auto ook andere kosten moet maken zoals het betalen van de BPM, de APK en het aanmaken van een kentekenbewijs en -platen.

 

 1. Doe aangifte van invoerrechten en/of BTW.

 2. Vraag een vrijstelling van BPM-belasting aan (indien mogelijk).

 3. Laat uw auto of motor goedkeuren voor invoer door de RDW.

 4. Doe aangifte voor BPM.

 5. Regel de autokeuring (APK).

 6. Laat een Nederlands kentekenbewijs en -platen maken.

 

Laat het importeren over aan een expert

U wilt een auto kopen in Duitsland en deze importeren naar Nederland? Wij zijn u graag van dienst. Wanneer u een auto koopt in Duitsland en deze wilt importeren, moeten er diverse stappen worden doorlopen. Import Autos kan het gehele importproces voor u uitvoeren. Wij zorgen voor de benodigde keuring en aangifte van de BPM. Uiteraard is het ook mogelijk om de auto door ons naar Nederland te laten vervoeren zodat u zelf alleen hoeft te wachten tot uw auto de Nederlandse weg op kan!

Geplaatst in Auto Importeren Duitsland door Auto import

Bekijk hieronder kort en overzichtelijk de verschillende
importpakketten die wij bieden.

Importpakket A
Vanaf € 29,95 EX BTW
Laagste BPM garantie In 30 minuten een mail Slechts 29,95 euro Gegarandeerde acceptatie  
 • BPM aangifte maken
 • Controle Duitse documenten
 • RDW Keuring
 • Verzekerd Transport
 • Aankoopbegeleiding Duitsland
 • Prijsonderhandelingen
 • Aankoopkeuring Duitsland
 • Niet goed, geld terug garantie
 • Bekijk pakket
Importpakket B
Vanaf € 279,- EX BTW
BPM aangifte Trajectbegeleiding RDW keuring binnen 24 uur Op kenteken zetten  
 • BPM aangifte maken
 • Controle Duitse documenten
 • RDW keuring binnen 24 uur
 • Verzekerd Transport
 • Aankoopbegeleiding Duitsland
 • Prijsonderhandelingen
 • Aankoopkeuring Duitsland
 • Niet goed, geld terug garantie
 • Bekijk pakket
Importpakket C
Vanaf € 1099,- EX BTW
BPM aangifte Aankoopkeuring Transport auto RDW keuring Op kenteken zetten
 • BPM aangifte maken
 • RDW keuring binnen 24 uur
 • Controle Duitse documenten
 • Verzekerd Transport
 • Aankoopbegeleiding Duitsland
 • Prijsonderhandelingen
 • Aankoopkeuring Duitsland
 • Niet goed, geld terug garantie
 • Bekijk pakket

Referenties van klanten

Referenties van klanten

Porsche Taycan 4S

Porsche Taycan 4S importeren uit Duitsland
Porsche Taycan 4S geïmporteerd uit Duitsland Bedankt mannen van Auto Import Trading BV. Het was mij weer een waar genoegen. Dit was voor mij al de 3e auto die ik door AITBV heb laten importeren en alles naar tevredenheid verlopen wederom.  Met vriendelijke groet, B. Romeijn    

Audi SQ8

Audi SQ8 Importeren uit Duitsland
Zeer goede ervaring en uitermate tevreden met de auto! Door mijn zoon, die al verschillende auto's heeft geimporteerd met de hulp van Auto Import Trading, aangespoord om een prachtige Audi SQ8 te gaan importeren uit Duitsland. Van begin tot eind goed geholpen door Peter-Hugo en uiteindelijk een auto gekregen die niet voor 100 maar 200% aan de verwachtingen voldeed. Ik ben dus een zeer tevreden klant en kom zeker weer bij jullie terug!   Vriendelijke groet,   R. Lubbers

Ferrari FF - 6.3 V12 HELE

Auto Importeren Ferrari 6.3 V12 HELE
Na wat importpartijen te hebben vergeleken bij Auto Import Trading uitgekomen. Wat voor mij belangrijk was is dat ze een gedeelte konden meefinancieren zodat dit voor mij wat extra zekerheid gaf bij de aankoop van deze auto. Ook het feit dat ze zelf iedere auto keuren bij de dealer in Duitsland gaf mij een veilig gevoel. Ik kan geen enkele puntje van kritiek geven omdat ze gewoon doen wat ze zeggen. Ik kan iedereen aanbevelen die een auto wil importeren uit Duitsland om met deze profs in zee te gaan. Jeffrey Witteveen

Audi RS7 uit 2017

Auto Importeren Audi RS7
Na lang zoeken de juiste Audi RS7 's avonds om 23.00 gevonden (net nieuw op mobile.de)9.00 's ochtends Jeroen van Auto import Trading gebeld: om 12.00 stond na snel schakelen de handtekening onder het koop contract! Transparant over kosten, razendsnel, betrouwbaar en met een vleugje humor: 2 weken later kon ik 'm ophalen: een bom van een auto en zeker 15.000 € bespaard!Tevens: de verkoop van de auto die ik eerst reed kon ik ook aan deze gasten overlaten, ook weer transparant en strak geregeld, ze regelen de maximale prijs voor je inruiler, zonder omkijken.Dit is de weg die je moet bewandelen als je geld,tijd en moeite wil besparen op de aanschaf van een occasion uit duitsland. Groet, Daan van den Heuvel, Tandtechnicus uit Helvoirt

Audi A7 Sportback 55 TFSI Quattro 2018

Referentie Auto Import Trading - Audi A7 Sportback 55 TFSI
Nadat ik deze auto met alle opties voor een concurrerende prijs en "gunstige" BPM in Neurenberg zag staan direct op een zondag contact opgenomen. Het is waar wat ze zeggen 24-7 bereikbaar en erg behulpzaam.  Zeer duidelijke uitleg over de BPM en dienstverlening gehad en we konden snel de koopovereenkomst tekenen.   Omdat ik mijn BTW wilde verleggen en de verkopende partij dit alleen in samenwerking met Duitse partner wilde erg veel extra service van Jeroen en Peter Hugo gehad, zonder dat hier extra kosten voor in rekening zijn gebracht. All in pakket is ook echt all in. Na 2 weken reed ik een nagenoeg nieuwe A7 zonder ook maar een krasje op interieur of exterieur voor de helft van de oorspronkelijke nieuwprijs in Nederland.    Peter Hugo en Jeroen, Bedankt!!! ik zal in de toekomst zeker weer van jullie diensten gebruik maken.     M.v.g.,--René Boshuizen IT Quality Consultancy & Management

Bentley Flying Spur

Bentley Flying Spur
"Ik wil jullie bedanken voor de zeer correcte manier van werken. Het voordeel dat jullie voor ons behaald hebben was ruim 35.000 euro ten opzichte van het aanbod in Nederland. Bedankt voor jullie flexibiliteit en zeer professionele manier van werken! Voor mij gaf de doorslag dat jullie de auto's zelf op locatie gaan keuren en pas betalen als de auto gezien en goedgekeurd is. Graag tot een volgende keer." Groet, Dhr van Zadelhoff  
Auto inruilen? Heel graag

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen