Een Duitse auto importeren is niet moeilijk, zeker niet als u de hulp via Import-autos.nl inschakelt. Er zijn echter wel een paar belangrijke punten om op te letten. Het is belangrijk om alleen te kopen bij een erkend bedrijf in Duitsland om meer zekerheid te hebben dat u een goede auto importeert. Daarnaast is het belangrijk om alle kosten op een rijtje te zetten voordat u besluit een auto te importeren, we hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

 

Waarom een Duitse auto importeren?

Voor Nederlanders is het zeer voordelig om een auto uit Duitsland aan te schaffen. Ondanks de kosten die gemoeid gaan met het importeren valt de totaalprijs toch vaak lager uit wanneer men een Duitse auto vergelijkt met een Nederlandse. Dat komt simpelweg omdat er in Duitsland veel meer auto’s op de markt zijn en de belastingen lager liggen. Vooral voor auto’s boven de € 5000 kan het lonen om eens in Duitsland rond te kijken. Bovendien staan Duitse auto’s bekend als zeer betrouwbaar. Veel auto’s die vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd worden zijn ex lease auto’s en andere bedrijfswagens die goed zijn onderhouden.

 

duitse uit importeren tips

 

De belangrijkste Duitse autosites

Het is aanbevolen om alleen zaken te doen met Duitse autobedrijven. Uiteraard kunt u ook een goede Duitse auto importeren door gewoon een auto van een particulier te kopen in Duitsland. Maar dan heeft u minder zekerheid dan wanneer u bij een erkende dealer of een betrouwbaar autobedrijf een auto aanschaft. Wanneer u koopt bij een erkend bedrijf dan kunt u er ook vanuit gaan dat de auto is gecontroleerd en voldoet aan alle eisen.

 

De belangrijkste Duitse autosites zijn:

  • Mobile.de

  • Autoscout.de

 

En dan zijn er nog wat kleinere sites zoals:

  • Autobild.de 

  • Gebrauchtwagen.de

 

Hier moet u op letten bij Duitse auto’s importeren:

Het kopen van een nieuwe of gebruikte auto in Duitsland is een uitdaging op het eerste oog, maar er is genoeg hulp - als u weet waar u moet zoeken.

 

Het kopen van een auto in Duitsland kan zowel spannend als ontmoedigend zijn. Het is spannend omdat er een groot aantal auto’s is om uit te kiezen. Het kan ontmoedigend zijn omdat de autoprijzen inclusief alle importkosten vaak tegenvallen en de hele zaak in een vreemde taal moet worden afgehandeld. Maar wees gerust. Het is niet veel moeilijker dan een auto kopen in Nederland en wij helpen u graag.

 

Of u een nieuwe of tweedehands auto koopt, hangt af van uw omstandigheden. Hoe lang blijft u hier? Hoeveel geld wilt u uitgeven? Hoeveel kilometers rijdt u? Wat voor soort ritten maakt u (meer snelweg dan stadsritten)?

 

Als u een auto op het oog heeft is het belangrijk om de onderhoudshistorie op te vragen. Wanneer is er voor het laatst groot onderhoud gepleegd en zijn er grote kosten op komst? Zorg dat u alles weet over de auto en laat er desnoods iemand met verstand van auto’s naar kijken.

 

De stappen en het kostenplaatje op een rijtje zetten

Als u zelf aan de slag gaat met het importeren van een auto kan het behoorlijk veel werk zijn. Het is belangrijk om het totale proces te verdelen in verschillende onderdelen. Dan ziet u dat het eigenlijk wel meevalt wat er moet gebeuren, het is echter wel een hoop papierwerk. Bekijk voor de zekerheid eens ons complete stappenplan. Houd er rekening mee dat u naast de aankoop van de auto ook andere kosten moet maken zoals het betalen van de BPM, de APK en het aanmaken van een kentekenbewijs en -platen.

 

  1. Doe aangifte van invoerrechten en/of BTW.

  2. Vraag een vrijstelling van BPM-belasting aan (indien mogelijk).

  3. Laat uw auto of motor goedkeuren voor invoer door de RDW.

  4. Doe aangifte voor BPM.

  5. Regel de autokeuring (APK).

  6. Laat een Nederlands kentekenbewijs en -platen maken.

 

Laat het importeren over aan een expert

U wilt een auto kopen in Duitsland en deze importeren naar Nederland? Wij zijn u graag van dienst. Wanneer u een auto koopt in Duitsland en deze wilt importeren, moeten er diverse stappen worden doorlopen. Import Autos kan het gehele importproces voor u uitvoeren. Wij zorgen voor de benodigde keuring en aangifte van de BPM. Uiteraard is het ook mogelijk om de auto door ons naar Nederland te laten vervoeren zodat u zelf alleen hoeft te wachten tot uw auto de Nederlandse weg op kan!